marți, 17 ianuarie 2017

Idei de jocuri indoor

Iarna, majoritatea oamenilor merg in concediu la munte. Nah, noi mergem la mare! Si fix pe cod rosu de viscol! Ce faci cu un pusti care nu sta locului pe timp de iarna la mare? Simplu, profiti de avalansa de reduceri din magazine si lasi pustiul sa descopere toate jocurile de interior posibile si imposibile! 
Da, copilul meu e singurul care nu iubeste zapada insa adora sa fie tras cu saniuta, numai sa nu i se atinga mainile de zapada rece si uda! Adora sa fie purtat si iubit chiar daca afara e viscol, dar sa nu care cumva sa il lasam sa mearga prin omatul pufos! 


Asa ca, iata mai jos cateva jocuri de facut cu pustiul in casa pe vreme rece (a se citi camera de hotel):
- cucu-bau (stiti deja celebrul joc) Noi ne-am ascuns prin dulapurile camerei de hotel, dupa draperii, prin baie si chiar jos in restaurant
- prinde-ma! Daca poti. (ne alergam unul pe altul, pana la epuizare pentru mine, pana unul reuseste sa fie prins de celalalt. atunci jocul se termina)
- lectura Ccred ca am rasfoit toata biblioteca si mai nou, profitand de reduceri, am achizitionat si cateva carti noi in colectia lui Mihai.
- pictatul-desenatul Cu carioci cu apa, creioane cerate, creioane normale, pixuri si tot ce prinde in mana. Al meu pici a desenat pe tot ce a gasit, de la agenda mea draga pana la portofel.
- sarit coarda (se leaga o ata-sfoara-cordon de doua scaune astfel incat sa se sara peste. PS: pustiul a epuizat sariturile dupa 10 minuite de topait frenetic)
- construit LEGO (eh, aici isi poate pierde destul timp daca are chef de lego)
- joaca cu bancul de lucru (de regula tine putin, pune surubile, mai taie ceva cu fierastraul si cam gata e treaba)
- fotbal (in casa, in camera de hotel, pe scarile hotelului, chiar si in mall - spre disperarea unora)
- joaca cu bagaje - de-a calatoria (se iau doua trolere, cateva genti de voiaj si joaca e gata. Pustiul se agita sa scoata repede tot ce e in ele, apoi incearca sa vada daca incape in vreuna si la final pune totul la loc. Tine circa 30 minute toata distractia)
- invatatul cuvintelor (mami repeta, uneori are cartonase, Mihai se joaca si balbaie si el niscaiva cuvinte, culori, fructe, legume si alte cele)

- sortarea cumparaturilor (eh, aici e cu totul alta poveste) Mihai ar putea sta ceva ore bune prin magazine si nu glumesc cand spun asta. Ii place sa aleaga haine, sa puna in cos diverse produse alimentare si mai ales, sa caute in tot supermarketul capsuni. Da, asta e noua lui gaselnita. Sa caute si sa manance capsuni la mic dejun, pranz si cina. Si in somn daca se poate! Revenind, cand ajung acasa cu sacosele pline de cumparaturi, ghiciti cine vrea sa scoata tot si sa puna la loc? Mihai!
- locurile de joaca din mall-uri De regula nu sunt mare fan al acestor locuri de joaca, le prefer oricand pe cele in aer liber insa..cred ca am incercat cel putin 5 locuri de joaca in Constanta. Preferatul: escaladarea peretilor! 

- ar mai fi cateva, insa astea au functionat perfect pe vremea rece cand ieseam doar cate o ora-doua pe zi afara. Daca aveti alte idei, va astept cu drag sa le povestim.

PS: daca aveti drum pe la Constanta pe vremea asta, faceti o vizita pe la cazinou. E superb acum!
PS: al meu copil, cand ii e foame, trebuie musai sa manance. Nu exista mai tarziu, exista Acum, cand vrea el. Asa ca de regula, e bine sa aveti la voi ceva de mancare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu