luni, 4 ianuarie 2016

Cum imbracam bebelusii iarna

Ca tot a venit zapada si la noi, m-am gandit ca ar fi bine sa dezbatem putin subiectul cu imbracatul copiilor iarna. Asta pentru ca vad in continuare copii infofoliti la extrem, unii dintre ei chiar nu se pot misca. Inteleg ca e rece in carucior, dar ajunge saracul copil sa stea ca o statuie acolo! Si da, copii se scot afara si la -15grade, nu se tin doar in casa (credeti-ma pe cuvant, nu racesc daca ii scoateti afara, de regula copii racesc de la virusi!)
 
Se ia deci, una bucata copil de 11 luni si se scoate afara in ger la -11 grade si evident, la zapada. Imbracatul cam asa: body maneca lunga, geaca cu polar, pantaloni normali (nu captusiti, flausati etc), cizmulite blanite si un fes cu urechi. Si atat! Fara fular, combinezoane gen cosmonauti si alte 15 randuri de haine pe sub geaca.
 
De ce imbrac copilul asa?

Pentru ca s-a demonstrat de unii oameni cu studii, ca prea multe randuri de haine duc la incapacitatea copilului de a se misca corect, de a transpira in mod excesiv si inca cateva lucruri pe care nu le voi explica acum. Asadar, corect ar fi sa dam copilului un body normal sau cu tot cu pantalon subtire, si apoi pantaloni si geaca, ori un cosmonaut nu foarte gros, eventual polar si cele speciale de schi, care sa ii poata permite miscarea corecta si libera. 
De altfel, nu se recomanda purtarea fularului, a pieptarelor ori a ce mai vreti voi, peste nas si gura! Nu, mamelor, nu raceste copilul daca nu poarta ceva peste nas si gura. Din contra: respectivul material se va uda de la respiratia copilului si va fi in permanenta rece, iar acesta va respira, evident, un aer rece! (destul de urat cu aerul rece pentru cei carora le ies si dintisorii). Asa ca, lasati fata copilului libera, nu i se va intampla absolut nimic si nu, nu va raci de la frigul de afara (copilul raceste de la virusi, de regula)

As mai face o mica precizare vis-a-vis de imbracamintea de iarna: alegeti in mod corect hainutele lor, alegeti marimea potrivita si nu una mai mare "sa aibe si la anul". Evitati materialele sintetice ori de proasta calitate care pot provoca alergii, transpiratie in exces sau altele.

Ca si concluzie: iarna este un anotimp foarte frumos pentru copii si nu vad de ce nu i-am scoate afara si la -15grade! Atata timp cat au echipamentul adecvat anotimpului, ei vor fi fericiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu